Зеленият чай е растение, дълбоко залегнало в традициите на Китай, което е силен антиоксидант и има свойството да задържа Чи. Поради това си свойство лекарите от клиника Синлин използват специфични сортове зелен чай в почти всички свои рецепти, за да може инжектираната Чи в билките да бъде складирана и предадена на пациентите.
Освен това доктор Джян предлага на всички свои гости да си вземат в къщи зелен чай зареден с Чи за директна консумация по традиционния начин под формата на чай. Ползено е за всеки, а практикуващите и дзин дзин извличат най-много ползи, защото по този начин постигат бързо много добри резултати.
За да се извлекат максимални ползи от този начин на консумация е препоръчително да се следват следните съвети при приготвянето и транспортирането на чая.
- Сложете две-три щипки листа зелен чай на дъното на чашата
- Залейте листата с гореща вода (~80градуса). Напълнете чашата до 1/3.
- Изчакайте около 1 минута. За това време Чи преминава от листата зелен чай във горещата вода. Може леко да поклащате чашата, но не разбърквайте с метален предмет
- Допълнете чашата със студена вода, така че температурата на водата да стане поносима за пиене
- Изпийте на екс цялото количество. По този начин ще приемете максимално количество Чи. Прецеждането не е желателно. Дори и да глътнете някое листо, не е проблем.
- Важно е да изпиете чая веднага и наведнъж. Водата не може да задържа Чи и колкото повече време минава, толкова повече Чи се губи. Тя е просто среда, която използваме, за да прехвърлим Чи от зеления чай в нашето тяло.
- Масаж на дан тиан като при приключване на тренировка. Пет минутна концетация върху приятното топло усещане в стомаха и дан тиана (седнало положение). Тези процедури не са задължителни, но ще помогнат за поемане на максимално количество Чи в дан тиана
- Останалите листа зелен чай в чашата не съдържат повече Чи, но от тях можете да направите още до 3-4 чаши чай с добро качество
- Транспортирайте зеления чай както е затворен във вакуумираната опаковка
- Оставете цялото количество във фризера за поне 4 часа преди да го отворите за пръв път. Винаги дръжте чая във фризера след първоначалното отваряне